LED modules reinigen

Het gebruik van LED verlichting is sinds een aantal jaren enorm in populariteit toegenomen. Dit heeft tot verschillende nieuwe ontwikkelingen geleid, waaronder het gebruik van LED modules in de glastuinbouw. In nauwe samenwerking met Philips Lighting heeft Lightshine daarom een dienst ontwikkeld die uniek is in Nederland en Europa. Als enige aanbieder op de markt, kunt u op locatie uw LED modules door Lightshine laten reinigen. Hierdoor behoudt u maximaal lichtrendement, wat zeker in de glastuinbouw een zeer groot verschil uitmaakt voor de teelt. Meer licht betekent immers een betere groei van uw gewas. De reinigingsmethode van Lightshine kan daarnaast tevens in andere branches worden toegepast.

 

Zonder hinder op locatie gereinigd?

De LED modules worden door een medewerker van Lightshine op locatie met een semi-automatische machine gereinigd. Door deze werkwijze verloopt het reinigen niet alleen snel, maar kunnen alle modules bovendien blijven hangen. Hierdoor ondervindt u geen hinder van de werkzaamheden en kunt u direct van meer lichtopbrengst profiteren.

 

Getest en goedgekeurd door Philips Lighting?

Bij het reinigen van uw LED modules, maakt Lightshine gebruik van zelf ontwikkelde reinigingsmiddelen. Deze producten zijn uitvoerig getest en goedgekeurd door Philips Lighting. Uit de testen van Philips blijkt dat het door Lightshine reinigen van de LED modules een rendementsverbetering oplevert van wel 3 tot 4%.

 

Geen LED modules?

Maakt u (nog) geen gebruik van LED modules, maar wilt u voor een beter rendement wel uw lampen reinigen? Voor de reguliere lampen heeft Lightshine de bolcleaner ontwikkeld. Met deze vloeistof en schoonmaakdoeken voor bollen, ontdoet u uw lampen eenvoudig van stof en vuil. Lightshine levert deze dienst ook in het totaalpakket, in combinatie met het reinigen van uw reflectoren.

FaLang translation system by Faboba

Kwekers zijn gewend om het kasdek 1 à 2 maal per jaar te reinigen, maar staan zelden stil bij wat de reiniging van armaturen opbrengt.